lediga jobb

Parkdriftchef till Gator och parker, Teknik- och fastighetsförvaltningen Umeå kommun

Umeå kommun växer snabbt och Teknik- och fastighetsförvaltningen har ett stort och viktigt uppdrag där vi ansvarar för service och infrastruktur för alla kommunens verksamheter och medborgare. Gator och parker planerar, bygger, utvecklar och förvaltar kommunens offentliga utomhusmiljöer. Det omfattar gator och torg, parker och grönområden. Vi arbetar för att staden ska vara välskött, vacker, säker och tillgänglig, allt för en väl fungerande vardag för kommunens alla invånare under årets alla dagar. Vi söker nu en parkdriftchef som vill vara med och forma morgondagens Umeå tillsammans med oss!

Uppdraget som parkdriftchef
I din roll som parkdriftchef leder du arbetet med planering, drift och utveckling av kommunens parker och grönområden. Du driver områdets och arbetsgruppens utveckling framåt parallellt med ansvaret för vardag och driftsfrågor. Du har det övergripande ansvaret för verksamhetens leveranser såsom kvalitet och ekonomi. Du ansvarar för Umeås offentliga stadsmiljö och är stadens stadsträdgårdsmästare. Till din hjälp har du ett 30-tal drivna medarbetare samt en driftområdeschef som leder driftgruppens arbete utomhus. Du leder och har ett direkt personalansvar för cirka tio medarbetare; landskapsarkitekter och landskapsingenjörer samt driftområdeschef. Som parkdriftchef ansvarar du för planeringen av kommunens gröna investeringar och företräder kommunen i dialog med intressenter och medborgare på ett förtroendeingivande sätt. Du ingår i Gator och parkers ledningsgrupp och deltar i nätverk inom området, både internt och externt.

Om dig
Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av att arbeta med gröna frågor. Erfarenhet av parkdrift är meriterande. Du har flerårig erfarenhet av ledarskap innefattande arbetsledning. Vi ser gärna att du har relevant högskoleutbildning eller att du har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt. Vi värdesätter att du är intresserad både av klimat, hållbar stadsutveckling och stadsmiljö. Erfarenhet av stadsbyggnadsfrågor är meriterande och vi ser gärna att du har arbetat i offentlig verksamhet. Du är en viktig förebild i din roll som chef och du delar Umeå kommuns gemensamma värdegrund: medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Du är trygg, modig och skapar goda relationer med alla verksamhetens intressenter. För att lyckas i rollen är du positiv, driven, strategisk och har lätt för att samarbeta.

Vi erbjuder ett intressant och viktigt uppdrag i en kommun i stark tillväxt, med en öppen och inspirerande arbetsmiljö där det finns goda utvecklingsmöjligheter och många intressanta projekt! Följ oss gärna på Instagram där vi heter @teamumeakommun!

Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss? Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner.

Anställningsform Tillsvidare anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå, Placering stadshuset
Län Västerbottens län
Land Sverige
Ref. nr. 2022/1049
Kontakt Karin Isaksson, Förvaltningschef 090-161439
Facklig företrädare Joakim Åsberg, SACO 090-162829
Ethel Henriksson, Kommunal 010-4429692
Maria Lindgren, Vision 090-161886
Publicerat 2022-11-28
Sista ansökningsdag 2022-12-30
Länk till annons http://umea.varbi.com/what:job/jobID:570339 https://umea.varbi.com/se/what:job/jobID:570339/iframeEmbedded:0/where:4